Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu 1. Význam a historie probiotických salátů Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde Historie fermentace (nejen) zeleniny 2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů - KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty - JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři - EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu - OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech 3. Mikrosvět probiotických kultur... Celý popis
Koupit za 301 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu - Karel Machala, Sleva 48%
Doprava:
69 Kč
Skladem
301 Kč
Koupit za 301 Kč
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
Doprava:
54 Kč
293 Kč
Koupit za 293 Kč
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu - Karel Machala
Doprava:
49 Kč
Skladem
279 Kč
Koupit za 279 Kč
Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu - Karel Machala
Doprava:
24 Kč
Skladem
312 Kč
Koupit za 312 Kč
Kvašená zelenina pro zdraví - Karel Machala
Doprava:
59 Kč
Skladem
349 Kč
Koupit za 349 Kč
Popis
Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
1. Význam a historie probiotických salátů
Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů
Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde
Historie fermentace (nejen) zeleniny
2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů
- KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty
- JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři
- EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu
- OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech
3. Mikrosvět probiotických kultur a fermentace
- Metody fermentace zeleniny
- Proč fermentovat raději bez soli
- Co se děje během fermentace zeleniny
- Tři skupiny fermentačních bakterií
- Ovlivňování přítomnosti mikroorganismů
- Jak nejlépe zabydlet probiotika v našich střevech
- Probiotické kultury a jejich vlastnosti
- Když se dílo nezdaří
4. Fermentace a výživa
- ENZYMY: Dvojitá dávka dobíjí baterky
- Organické kyseliny v probiotických salátech
- Vitaminy, minerálie a další živiny v probiotických salátech
- Syrová strava, uzdravuje, vařená jen udržuje naživu
- Fermentací proti antiživinám a toxinům
5. Suroviny probiotických salátů
- Základní, vedlejší a dochucovací suroviny probiotických salátů
- Zelenina a ovoce
- Mořské řasy a suchozemské divoké rostliny
- Koření a další dochucovadla
- Med jako fermentační médium
6. Probiotické saláty v praxi
- Recepty na probiotické saláty
- Subjektivní žebříček nejlepších probiotických salátů
1. Význam a historie probiotických salátů
Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů
Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde
Historie fermentace (nejen) zeleniny
2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů
- KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty
- JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři
- EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu
- OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech
3. Mikrosvět probiotických kultur a fermentace
- Metody fermentace zeleniny
- Proč fermentovat raději bez soli
- Co se děje během fermentace zeleniny
- Tři skupiny fermentačních bakterií
- Ovlivňování přítomnosti mikroorganismů
- Jak nejlépe zabydlet probiotika v našich střevech
- Probiotické kultury a jejich vlastnosti
- Když se dílo nezdaří
4. Fermentace a výživa
- ENZYMY: Dvojitá dávka dobíjí baterky
- Organické kyseliny v probiotických salátech
- Vitaminy, minerálie a další živiny v probiotických salátech
- Syrová strava, uzdravuje, vařená jen udržuje naživu
- Fermentací proti antiživinám a toxinům
5. Suroviny probiotických salátů
- Základní, vedlejší a dochucovací suroviny probiotických salátů
- Zelenina a ovoce
- Mořské řasy a suchozemské divoké rostliny
- Koření a další dochucovadla
- Med jako fermentační médium
6. Probiotické saláty v praxi
- Recepty na probiotické saláty
- Subjektivní žebříček nejlepších probiotických salátů
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2015 |
Nakladatelství | ANAG |
Autor | Karel Machala |
Počet stran | 184 |
Výrobce | Anag |
Vazba | vázaná |
Jazyk | české |
Váha | 430 gramů |
ISBN | 978-80-7263-972-4 |