Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu 1. Význam a historie probiotických salátů Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde Historie fermentace (nejen) zeleniny 2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů - KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty - JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři - EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu - OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech 3. Mikrosvět probiotických kultur... Celý popis

Koupit za 301 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

Obsah knihy Kvašená zelenina pro zdraví a vitalitu
1. Význam a historie probiotických salátů

Dvacet důvodů pro domácí výrobu probiotických salátů

Bez domácí výroby to (zatím) nepůjde

Historie fermentace (nejen) zeleniny

2. Zeměpisný exkurz po světě probiotických salátů

- KOREA: Kimčchi – jednička mezi saláty

- JAPONSKO: Tsukemono – barevné hrátky na talíři

- EVROPA: Probiotické saláty našeho kontinentu

- OSTATNÍ SVĚT: Probiotické saláty ve všech koutech

3. Mikrosvět probiotických kultur a fermentace

- Metody fermentace zeleniny

- Proč fermentovat raději bez soli

- Co se děje během fermentace zeleniny

- Tři skupiny fermentačních bakterií

- Ovlivňování přítomnosti mikroorganismů

- Jak nejlépe zabydlet probiotika v našich střevech

- Probiotické kultury a jejich vlastnosti

- Když se dílo nezdaří

4. Fermentace a výživa

- ENZYMY: Dvojitá dávka dobíjí baterky

- Organické kyseliny v probiotických salátech

- Vitaminy, minerálie a další živiny v probiotických salátech

- Syrová strava, uzdravuje, vařená jen udržuje naživu

- Fermentací proti antiživinám a toxinům

5. Suroviny probiotických salátů

- Základní, vedlejší a dochucovací suroviny probiotických salátů

- Zelenina a ovoce

- Mořské řasy a suchozemské divoké rostliny

- Koření a další dochucovadla

- Med jako fermentační médium

6. Probiotické saláty v praxi

- Recepty na probiotické saláty

- Subjektivní žebříček nejlepších probiotických salátů
Zobrazit více

Parametry

Žánr naučné
Rok vydání 2015
Nakladatelství ANAG
Autor Karel Machala
Počet stran 184
Výrobce Anag
Vazba vázaná
Jazyk české
Váha 430 gramů
ISBN 978-80-7263-972-4
Zobrazit více parametrů