O autorovi Zdeňka Pohlreicha snad ani netřeba blíže představovat. Patří mezi největší hvězdy české gastronomické scény. Bez nadsázky se dá říct, že to byl právě on, kdo naučil české kuchařky a kuchaře i strávníky, zapomenout na kuřecí plátek s broskví a katův šleh a odhalil jim kouzlo skutečně kvalitní gastronomie, která přitom nemusí být nutně jen světová. Popis kuchařky To také dokazuje Pohlreichova kuchařka Zlatá klasika, která obsahuje recepty na ty nejlepší pokrmy, které česká kuchyně zná.... Celý popis

Koupit za 399 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších
Zobrazit další nabídky

Popis

O autorovi
Zdeňka Pohlreicha snad ani netřeba blíže představovat. Patří mezi největší hvězdy české gastronomické scény. Bez nadsázky se dá říct, že to byl právě on, kdo naučil české kuchařky a kuchaře i strávníky, zapomenout na kuřecí plátek s broskví a katův šleh a odhalil jim kouzlo skutečně kvalitní gastronomie, která přitom nemusí být nutně jen světová.
Popis kuchařky
To také dokazuje Pohlreichova kuchařka Zlatá klasika, která obsahuje recepty na ty nejlepší pokrmy, které česká kuchyně zná. Zdeněk Pohlreich vybral to nejlepší z české klasiky, ovšem nebál se přidat i některé oblíbené recepty ze zahraničí, které se v průběhu času našly cestu do českých domácností, kde jsme je s radostí přijali za své. Proto zde najdete recepty dovezené z Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie či Ameriky, pojaté ve stylu ryze vlastním právě Zdeňku Pohlreichovi.
Ty nejlepší recepty
Kuchařka tak přináší pestrý průřez recepty od všemi milované pečené kachny, vepřového vrabce, přes řízky, segedín a svíčkovou, až po hovězí líčka, buchtičky s vanilkovým krémem, burger, špagety aglio olio, Kung pao, kuře Tikka, čevabčiči, lososa s remuládou, srbské rizoto, fish & chips, carpaccio, řecký salát, caesar salát, tzatziki, caprese… a všechno další, na co máte zrovna chuť.
Zdeněk Pohlreich se při psaní knihy snažil servírovat takové recepty, které si dokáže každý uvařit doma a podle tradičních postupů, které zná a umí. Kuchařka má co nejjednodušší formát pro snadnou orientaci i v samotné prezentaci receptů, které jsou realistické a proveditelné.
„Vždycky jsem říkal, že je mi bližší být pěšákem klasiky než inovátorem a za každou cenu tvůrcem něčeho, co už je dávno objevené. Je tomu tak dodnes a za ty roky v gastronomii moc dobře vím, která jídla z restauračních lístků mizí jako první,“ uvádí Zdeněk Pohlreich.
V knize najdete také stránky věnované čisté přírodní soli dovážené z Kambodži, která dokáže svým jemným minerálním profilem podpořit chuť každého jídla. Která ze solí, jež najdete na našem e-shopu, je největší favorit Zdeňka Pohlreicha? I to se dočtete v jeho kuchařce.
Zobrazit více

Parametry

Žánr kuchařky
Rok vydání 2023
Nakladatelství Sevruga
Autor Zdeněk Pohlreich
Počet stran 184
Výrobce Sevruga
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
Jazyk české
Váha 1032 gramů
ISBN 978-80-88440-05-5
Zobrazit více parametrů