Lahodní cvrčci v hořké čokoláde s chilli Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné hořké čokoládě a přidáme špetku chilli. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštěna trochou ostrosti takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí. Proč právě cvrčci Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu. Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v... Celý popis
Koupit za 250 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Lahodní cvrčci v hořké čokoláde s chilli
Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné hořké čokoládě a přidáme špetku chilli. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštěna trochou ostrosti takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na cereálie, nebo jimi posypat nějaké další sladké jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin. To se dělá především proto, aby Vás moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky obalíme v čokoládě se špetkou chilli. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. Používáme pouze přírodní koření, sůl případně cukr nebo čokoládu u sladkých variant.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (49 %), tmavá čokoláda 49 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, slunečnicový lecitin, výtažek z vanilky; kakaová sušina nejméně 72 %), chilli (2 %). Může obsahovat stopy mléka.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
2131 kJ/ 509 kcal
Tuky (mastné kyseliny)
31 g
- z toho nasycené
17 g
Sacharidy
20 g
- z toho cukry
14 g
Sůl
0,6 g
Bílkoviny
37 g
Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné hořké čokoládě a přidáme špetku chilli. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštěna trochou ostrosti takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na cereálie, nebo jimi posypat nějaké další sladké jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin. To se dělá především proto, aby Vás moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky obalíme v čokoládě se špetkou chilli. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. Používáme pouze přírodní koření, sůl případně cukr nebo čokoládu u sladkých variant.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (49 %), tmavá čokoláda 49 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, slunečnicový lecitin, výtažek z vanilky; kakaová sušina nejméně 72 %), chilli (2 %). Může obsahovat stopy mléka.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
2131 kJ/ 509 kcal
Tuky (mastné kyseliny)
31 g
- z toho nasycené
17 g
Sacharidy
20 g
- z toho cukry
14 g
Sůl
0,6 g
Bílkoviny
37 g