Lahodní cvrčci v bíle citronové čokoládě Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné bílé čokoládě a přidáme trochu kyselosti. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštněna trochou kyselé chuti, takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí. Proč právě cvrčci Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu. Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to... Celý popis
Koupit za 250 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Popis
Lahodní cvrčci v bíle citronové čokoládě
Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné bílé čokoládě a přidáme trochu kyselosti. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštněna trochou kyselé chuti, takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na cereálie, nebo jimi posypat nějaké další sladké jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin, aby moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky obalíme v čokoládě se špetkou kyseliny citrónové. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (49 %), bílá čokoláda 49 % (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, slunečnicový lecitin, výtažek z vanilky; kaková sušina nejméně 31 %), kyselina citronová.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
2190 kJ/ 523 kcal
Tuky (mastné kyseliny)
29 g
- z toho nasycené
17 g
Sacharidy
31 g
- z toho cukry
28 g
Sůl
0,6 g
Bílkoviny
35 g
Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné bílé čokoládě a přidáme trochu kyselosti. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštněna trochou kyselé chuti, takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí.
Proč právě cvrčci
Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.
Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.
Použití
Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob.
Můžete je ale přisypat například na cereálie, nebo jimi posypat nějaké další sladké jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.
Způsob přípravy
- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě.
- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)
- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů.
- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.
- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin, aby moc neškrábali v krku.
- Poté sušené cvrčky obalíme v čokoládě se špetkou kyseliny citrónové. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě.
- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.
- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)
Trvanlivost
Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby.
Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.
Složení
Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (49 %), bílá čokoláda 49 % (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, slunečnicový lecitin, výtažek z vanilky; kaková sušina nejméně 31 %), kyselina citronová.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota
2190 kJ/ 523 kcal
Tuky (mastné kyseliny)
29 g
- z toho nasycené
17 g
Sacharidy
31 g
- z toho cukry
28 g
Sůl
0,6 g
Bílkoviny
35 g