Lahodní cvrčci v bíle citronové čokoládě Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné bílé čokoládě a přidáme trochu kyselosti. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštněna trochou kyselé chuti, takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí. Proč právě cvrčci Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu.  Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to... Celý popis

Koupit za 250 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Lahodní cvrčci v bíle citronové čokoládě

Sušené cvrčky obalíme v rozpuštěné bílé čokoládě a přidáme trochu kyselosti. Tato kombinace chutná hlavně milovníkům sladkého ale je ozvláštněna trochou kyselé chuti, takže si můžete dopřát výživnou pochoutku, která je v mnoha ohledech lepší než většina jiných sladkostí.

Proč právě cvrčci

Z výčtu jedlého hmyzu, jsou cvrčci vedle červíků tou nejchutnější variantou jedlého hmyzu. 

Lahodní cvrčci jsou oproti Křupavým červíkům odlišní v mnoha ohledech a to jak v chuťovém prožitku, tak ve výživových hodnotách.

Použití

Lahodní cvrčci jsou tepelně upravení a tak si je můžete vychutnat jednoduše tak, že je sníte v té podobě jak jsou. To je asi nejlepší způsob. 

Můžete je ale přisypat například na cereálie, nebo jimi posypat nějaké další sladké jídlo, aby jste jej zpestřili a zároveň zvýšili výživové hodnoty.

 

Způsob přípravy

- Před zpracováním se cvrčci zachladí a následně zamrazí. To se dělá především z důvodu pohodlné manipulace, protože po zachlazení přejdou do hibernace, stejně jako to na podzim dělávají v přírodě. 

- Ve zmraženém stavu se také přepravují z farmy do kuchyně. Takto se s nimi snáze manipuluje aby neskákali po kuchyni :-)

- V kuchyni se vhodí do vroucí vody. Zde dojde k tepelné úpravě, kde jsou zničeny případné nežádoucí látky, obdobně jako se to provádí i u většiny živočišných produktů. 

- Poté se naloží do horkovzdušné trouby kde se suší horkým vzduchem aby byli právě tak křupaví, jak je máte rádi.

- Po usušení se cvrčkům odstraní většina končetin, aby moc neškrábali v krku.

- Poté sušené cvrčky obalíme v čokoládě se špetkou kyseliny citrónové. Ve WormUP nepřidáváme do hmyzu žádné dochucovadla, protože věříme, že to jde dělat čistě a zdravě. 

- Následuje balení. Na dávkovací váze, nadávkujeme cvrčky do pytlíků a vzduchotěsně uzavřeme.  

- Nakonec putují k vám a my věříme, že Vás nadchnou ;-)

 

Trvanlivost

Minimální trvanlivost Lahodných cvrčků je 1 rok od data výroby. 

Tato trvanlivost je dosažena pouze díky důkladnému vysušení a vzduchotěsnému uzavření.

 

Složení

Sušení cvrčci domácí (Acheta domesticus) (49 %), bílá čokoláda 49 % (cukr, kakaové máslo, sušené mléko, slunečnicový lecitin, výtažek z vanilky; kaková sušina nejméně 31 %), kyselina citronová.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota
2190 kJ/ 523 kcal

Tuky (mastné kyseliny)
29 g

- z toho nasycené
17 g

Sacharidy
31 g

- z toho cukry
28 g

Sůl
0,6 g

Bílkoviny
35 g

 
Zobrazit více