Medovina set Mjöd - set na výrobu medovinyDíky této švédské sadě si můžete doma vyrobit 25 litrů kvalitní medoviny. Stačí přidat med, vodu a vlastní nápad. Obsah sady: 1 balení vinných kvasinek Bayanus na 25 litrů kvasu(přidává se do medového kvasu mezi 3.4 až 4 PH a při teplotě mezi 20-30°C.) (PH pro víbo je 3.0-3.4 PH a pro cider 3.2-3.8 PH) 1 balení živin pro vinné kvasinky(POZOR! Přidává se do kvasu zároveň s kvasnicemi!) 1 balení kyseliny citrónové na úpravu PH v kvasu(POZOR! Pokud do medoviny... Celý popis

Koupit za 199 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Medovina set Mjöd - set na výrobu medovinyDíky této švédské sadě si můžete doma vyrobit 25 litrů kvalitní medoviny. Stačí přidat med, vodu a vlastní nápad.
Obsah sady:

1 balení vinných kvasinek Bayanus na 25 litrů kvasu(přidává se do medového kvasu mezi 3.4 až 4 PH a při teplotě mezi 20-30°C.) (PH pro víbo je 3.0-3.4 PH a pro cider 3.2-3.8 PH)

1 balení živin pro vinné kvasinky(POZOR! Přidává se do kvasu zároveň s kvasnicemi!)

1 balení kyseliny citrónové na úpravu PH v kvasu(POZOR! Pokud do medoviny přidáte ovoce, nepoužívejte kyselinu citrónovou!)

1 balení vinného stabilizátoru na 25 litrů kvasu(přidává se až po ukončení kvasného procesu, aby se zamezilo druhému kvašení)

1 balení čířícího prostředku pro vyčištění medoviny od mrtvých kvasinek a dalších nečistot(dvousložkové balení; první použijte složku KIESELSOL a nechte kvas odstát 1 hodinu, následně přidejte složku CHITOSAN a nechte čířící prostředek pracovat aspoň 24 hodin)

 
Ředění medu a vody:Vodu je důležité převařit, předtím než se bude míchat s medem!
Pro suchou medovinu (kyselou) řeďte poměrem 1:4 (1 díl medu na 4 díly vody)Pro polosuchou medovinu (sladší) řeďte poměrem 2:3 (2 díly medu na 3 díly vody)Pro sladkou medovinu řeďte poměrem 1:1 (1 díl medu na 1 díl vody)
 
Postup pro založení 25 litrů kvasu:Do vyčištěné 30 až 35 litrové kvasné nádoby nalijte 25 litrů směsi medu a vody. Změřte PH a upravte pomocí kyseliny citrónové tak, aby měl roztok PH v rozmezí 3.0 - 3.4.
Zkontrolujte a případně upravte teplotu roztoku na 20 až 30°C a vmíchejte balení kvasnic a balení živin. Vše pořádně promíchejte.
Kvasnou nádobu nejlépe hermeticky uzavřete a osaďte kvasnou zátkou (bublátorem). Směs nechejte kvasit nejlépe při pokojové teplotě 20 až 24°C. Po ukončení kvasného procesu (kvasná zátka přestane „bublat“) vyčistěte medovinu pomocí dvousložkového čířícího prostředku. Po vyčištění stočte medovinu do čisté nádoby tak, aby všechny usazeniny zůstaly na dně v původní kvasné nádobě. Do stočené a čisté medoviny přidejte balení stabilizátoru, který zabrání druhému kvašení.
 
Váha balení: 138 gZemě původu: Švédsko
Zobrazit více

Parametry

Výrobce Prestige