Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován... Celý popis
Koupit za 191 Kč- Od nejoblíbenějších
- Od nejlevnějších
- Od nejdražších
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni
Doprava:
55 Kč
Skladem
191 Kč
Koupit za 191 Kč
Proč se klepou řízky
Doprava:
45 Kč
Skladem
232 Kč
Koupit za 232 Kč
Proč se klepou řízky
Doprava:
72 Kč
218 Kč
Koupit za 218 Kč
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
Doprava:
25 Kč
Skladem
227 Kč
Koupit za 227 Kč
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni (Mikeš Vladimír)
Doprava:
99 Kč
Skladem
298 Kč
Koupit za 298 Kč
Popis
Příprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí - od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným "éčka"), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Parametry
Žánr | naučné |
Rok vydání | 2023 |
Nakladatelství | Dokořán |
Autor | Vladimír Mikeš |
Počet stran | 184 |
Výrobce | Dokořán |
Vazba | brožovaná s přebalem |
Jazyk | české |
Váha | 362 gramů |
ISBN | 978-80-7675-086-9 |